Belgisch brood met lef(fe) en een hart

Belgisch brood met lef(fe) en een warm hart

Combineer bier en brood, twee Belgische klassiekers, met elkaar en wat krijg je dan? Brood “à la Leffe”! La Lorraine Bakery Group en AB InBev sloegen de handen in elkaar voor het maken van een exclusief brood, waarbij Leffe Blond of Leffe Bruin het water in de ingrediëntenlijst vervangt. Voor elke 5 verkochte Leffe-broden, wordt 1 brood geschonken aan de Voedselbanken.

Schenking Leffe Brood aan Voedselbanken

Geen verloren brood, wel gewonnen bier

“Door de tijdelijke sluiting van horecazaken zocht Brouwerij AB InBev naar een nieuwe bestemming voor haar Leffe-vaten. De brouwerij klopte daarom aan bij La Lorraine”, vertelt Kristof Geutjens van AB InBev. En zo ontstond het begin van een mooie samenwerking. Nele Van Malderen, Director Corporate Communications & Sustainability: “Na enkele testen vonden we hét recept waarin de vanille en de kruidnagel van het bier perfect samengaan met de smaak van het zuurdesembrood.”

 

 

 

 

A la belge, met een vleugje solidariteit

De twee broden (Leffe Blond brood en Leffe Bruin meergranenbrood) worden op traditionele wijze, met pure en Belgische ingrediënten gebakken in de bakkerij van Barchon, en verkocht in de Belgische Delhaizesupermarkten.

Belgisch brood met lef(fe) en een warm hart