De helden van Milcobel in beeld

De helden van Milcobel in beeld

De #FoodHeroes-campagne wordt vanuit alle hoeken goed onthaald. Zuivelcoöperatie Milcobel was één van de bedrijven die meteen enthousiast aan de slag ging met de campagne. En dat resulteerde op hun sociale mediakanalen voor ongeziene piekmomenten. Ook wij brengen maar al te graag een hulde uit aan deze MilkHeroes.

De helden van Milcobel in beeld

Milcobelhelden blijven trouw op post

De medewerkers van de verschillende afdelingen en productiesites bleven met volle goesting aan de slag. En dat engagement wouden ze niet zomaar onopgemerkt voorbij laten gaan.

“Ondanks de moeilijke situatie merken we een solidariteit en samenhorigheid onder de medewerkers zoals nooit tevoren. Enorm veel collega’s deden uit eigen initiatief mee, en dat zorgde op sociale media voor piekmomenten die we niet eerder hebben gezien.”

Kathleen De Smedt, communicatieverantwoordelijke van Milcobel

Van Benjamin, de ploegchef van de weekendploeg in Moorslede, tot de operatoren van de kaasafdeling in Langemark, het Ysco-team of de trouwe werkkrachten in Kallo of Schoten en het thuiswerkende customer service team: iedereen bij Milcobel is trots om in deze moeilijke omstandigheden een steentje bij te dragen.

Naast werken is er ook plaats voor fun

Tussen het dagelijkse werk door houden de Milcobelhelden de sfeer er steeds in. Zo vierde het team in Langemark de verjaardag van collega Dries alvast op een originele manier. De virtuele taart houden ze nog tegoed.

En gelukkig blijven we dankzij Milcobel ook genieten van lekkere Belgische kazen tijdens het e-peritieven met vrienden of familie.

De helden van Milcobel in beeld

Andere helden worden niet vergeten

De Milcobelhelden wilden op hun manier de helden uit de zorg een hart onder de riem steken. Zo besliste Andy Verkruysse van ijsbedrijf Ysco om beschermende kledij te schenken aan het Jan Yperman Ziekenhuis.

Ook het verzorgend personeel van Woonzorgcentrum De Boomgaard in Poelkapelle ontving een levering beschermende schorten.

Van gras tot glas: de cirkel is rond

Van de melkveehouders tot de rondrijdende chauffeurs: het ketenverhaal wordt bij Milcobel mooi in beeld gebracht. Met liefde voor hun koeien en voor de stiel, zetten de melkveehouders zich elke dag in om ons van de lekkerste melk te voorzien. Petje af voor Pieter-Jan Vande Velde en Celine De Smidt uit Oostkerke!

 

 

De helden van Milcobel in beeld
De helden van Milcobel in beeld

Ook de inspanningen van de chauffeurs die trouw blijven aan hun dagelijkse ophaalronde voor verse melk bij de melkveehouders, gaan niet onopgemerkt voorbij. Zo schreven kinderen van melkleveraars één van de chauffeurs dit briefje uit dankbaarheid. Want een klein gebaar maakt een groot verschil!