#FoodHeroes van Uncle Ben’s vullen de rijstvoorraad aan

#FoodHeroes van Uncle Ben's in Olen zetten alles op alles om de Belgische rijstvoorraad op peil te houden

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat mensen massaal voorraden van lang houdbare voedingsproducten, zoals rijst en deegwaren, insloegen. Het zekere voor het onzekere. Ook de voedingsbedrijven doen hun uiterste best om van die gegeerde producten voldoende voorraad te voorzien. Zo ook de #FoodHeroes in de Olense Uncle Ben’s fabriek van Mars Belgium.

Rijst in de rekken

“Onze eerste prioriteit is de veiligheid en het welzijn van medewerkers. Ik ben hen ontzettend dankbaar dat de rijstproductie op peil houden een prioriteit is voor hen”, zegt Markus Gogg, Plant Director bij Uncle Ben’s Olen. “Rijst bewaart lang, dus elke werknemer  verwachtte dat de vraag zou stijgen. Het maakt me nederig en erkentelijk dat de werknemers zoveel mogelijk lege rekken wilden vermijden om de consument gerust te stellen.”

“Onze medewerkers, zowel op de site als remote, staan dagelijks paraat om de rijstproductie op een zo hoog mogelijk niveau te laten draaien”, gaat Markus verder. “Zonder hen en onze uitstekende samenwerkingen met leveranciers en partners, valt de toevoer gewoon stil. De titel ‘#FoodHeroes’ is niet uit de lucht gegrepen: wat mij betreft, zijn het echte helden.”

Mars

“De titel ‘#FoodHeroes’ is niet uit de lucht gegrepen: ik ben onze medewerkers dankbaar voor hun burgerzin. Wat mij betreft, zijn onze medewerkers echte helden.”

Markus Gogg, Plant Director bij Uncle Ben’s Olen

De maatregelen van moederbedrijf Mars Belgium

Om hun #FoodHeroes in Olen te ondersteunen, trof moederbedrijf Mars Belgium al vroeg maatregelen om hun werkomgeving zo veilig mogelijk te houden. Markus: “We hebben daar al begin maart, toen het coronavirus de kop opstak in België, de eerste stappen in gezet. Die hebben we naarmate de situatie veranderde uitgebreid met extra maatregelen. We meten bijvoorbeeld de lichaamstemperatuur van elke medewerker ter plaatse voor hij of zij binnen mag en hanteren een strikte social distancing-regel van minstens 2 meter. Lukt dat niet, dan is een mondmasker verplicht. Daarnaast voorzien we overal ontsmettingsgel, eet iedereen aan een aparte tafel en houdt iedereen verplicht afstand tijdens de lunch en de koffiepauzes.”

Ook om het mentale welzijn van zijn werknemers op peil te houden, organiseert Mars Belgium enkele acties. “Door teammomenten in te lassen via video, digitale koffiepauzes, energy breaks en town halls met het hele bedrijf, proberen we mensen geconnecteerd en geïnformeerd te houden”, legt Markus uit. “Zo willen we aantonen dat niemand er alleen voor staat. We gaan er samen voor! Daarom appaudisseren we ook dagelijks voor iedereen die aan het werk is, en zeker de collega’s die ter plekke blijven werken in Olen. Met het applaus willen we hen laten weten dat we hen appreciëren, dankbaar zijn en trots op hen zijn. Dat blijft vaak impliciet, maar in deze tijden mag en moet die dankbaarheid expliciet getoond worden.”

De #FoodHeroes van Mars Belgium aan het woord

Wie zijn de #FoodHeroes van Mars Belgium en wat vinden ze zelf van deze uitzonderlijke situatie? We vroegen het aan 3 medewerkers van de Olense Uncle Ben’s-fabriek.

Mars

Davy van Goethem, process operator: “Ik vind het belangrijk dat ik aan het werk blijf. Ik zie dat als mijn verantwoordelijkheid. Het is voor de mensen nu, meer dan ooit, essentieel en geruststellend om rijst beschikbaar te hebben en ik vind het mijn taak om daar zelf ook aan bij te dragen.”

Mars portret

Lieven Schelles, Packaging Operator: “In deze uitzonderlijke tijden is onze job noodzakelijk. Dit is niet ‘werken om te werken’. Rijst is de basis van vele gerechten, zeker nu consumenten nog meer dan gewoonlijk naar lang houdbare producten zoeken. Door mijn job te doen help ik ervoor zorgen dat iedereen dit basisproduct kan blijven gebruiken.”

Mars

Annick Engelen, Office Services:

“Wat mij drijft om te komen werken in deze moeilijke tijden is de solidariteit in het team. Wij springen in voor elkaar en voelen meer dan ooit een diepe verwantschap. Onze receptie is nu ook uitgerust als een veilig ‘eiland’, dus wij voelen ons beschermd. Ik hoorde ook dat de productiemedewerkers het enorm appreciëren dat wij hen aan de receptie nog steeds verwelkomen. Dat geeft een fijn gevoel en dat motiveert me om er tegenaan te blijven gaan!”

Zijn jouw medewerkers ook echte helden? Deel je steun en bedank hen met de hashtag #FoodHeroes!